Business

Wanneer je lid bent van Young Living dan kun je ervoor kiezen om alleen de producten te gebruiken. Het zijn echter zulke fijne producten dat je er waarschijnlijk al snel met iemand over zult praten. Op dat moment kun je ervoor kiezen om er ook zakelijk iets mee te doen en mensen aan te melden.


Hieronder een korte uitleg hoe je dit doet.


Stappenplan:

 1. Gebruik je olie. Je kunt niet enthousiast zijn over iets dat je niet gebruikt, dus leer het

  kennen, gebruik het en ervaar de voordelen voor jezelf.

 2. Deel het met iemand als je ergens een verandering in ervaart of enthousiast over bent.

  Maak een mooie foto en zet het op Instagram of Facebook als je een lekkere combinatie hebt gevonden voor in de diffuser.

 3. Zorg dat je ergens je lidmaatschapsnummer hebt opgeschreven of kunt terugvinden. 

 4. Wijs mensen op de starterskit. Dit is de allerbeste manier om te beginnen. Je hebt direct de 12 standaardoliën in huis en kunt dan heel veel kanten op. Een hele goede manier om te beginnen én het voordeligst!

 5. Help mensen bij de aanmelding. Je hebt zelf het proces al een keer doorlopen dus het ziet er als het goed is bekend uit.
  Zorg ervoor dat mensen jouw lidmaatschapsnummer invoeren bij de aanmelding. Hierdoor komen ze in jouw organisatie terecht en kan je dus ook gaan verdienen.

 6. Voeg ze na aanmeling toe aan de Faceboekgroep: 'A touch of Joy'. Zodat ze kunnen mee lezen en praten met al onze teamleden en dus ook alle informatie ontvangen die gedeeld wordt. 
 7. Geef ook hun gsmnummer door zodat ze aan de verschillende WhatsApp groepen kunnen toegevoegd worden. Wat is er heel belangrijk als je deelt?


We delen vanuit enthousiasme. We zijn OPRECHT en delen omdat we het zelf ook echt fijn vinden. Deel dus altijd op die manier en niet op een ‘verkopende’ manier. We willen de olie in ieder huis hebben, omdat we erin GELOVEN. Niet omdat we veel geld willen verdienen. Deel je dus een post op Instagram of Facebook over Lavender, voeg je eigen verhaal dan toe. Bijvoorbeeld dat je sinds je Lavender gebruikt, je rustiger in slaapvalt.


Let op de volgende dingen:

 • Deel vanuit je eigen ervaringen en enthousiasme. Wees persoonlijk en oprecht.

 • Maak geen gezondheidsstatements of claims.
  Je kunt door Young Living op je vingers getikt worden hiervoor (of zelfs je account verwijderd). Dit komt doordat er een 
  strenge wet is vanuit Amerika en Young Living zich hier natuurlijk aan moet houden. Zij mogen geen claims maken, dus wij ook niet. Als je hier vragen over hebt, kijk dan eens op de facebook van "A touch of Joy". Hier staat een document met ‘deel YL op de juiste manier’. En anders mag je altijd even contact opnemen met degene die je heeft aangemeld. Zij kunnen je verder helpen.

 • Als je wilt delen over de verdien mogelijkheden, dan ben je verplicht de IDS (zie hieronder) toe te voegen aan je post.


Income Disclosure statement (IDS)
Hieronder staat de income disclosure statement. Kijk eens hoeveel je per maand kunt gaan verdienen als je besluit deze business te gaan oppakken?! ‘The sky is the limit’.
Als je besluit ervoor te gaan kan deze business zeker een succes worden. Hoe meer tijd je erin stopt hoe meer je eruit kunt halen.

De volledige income disclosure vind je hier, met extra uitleg erbij.


Bonus bij nieuwe aanmelding

De eerste en snelste manier om een redelijk inkomen op te bouwen is door mensen aan te melden. Als je iemand voor het eerst aanmeld bij Young Living dan maak je kans op 2 bonussen. Hieronder staan ze beide kort beschreven. Er zit geen maximum aan het aantal mensen dat je mag aanmelden per maand.


Starterkit bonus

Ontvang een eenmalige bonus van ongeveer €21,25 als een nieuw lid, door jou

ingeschreven, de Premium Starters Kit besteld. De kit moet besteld worden in de maand van aanmelding.


Fast Start Bonus

 • Verdien een royale bonus van 25%, tot ongeveer 170 euro per bonus, op bestelling van

  nieuwe leden die door jou ingeschreven zijn in de eerste drie kalendermaanden.

 • Leden die in aanmerking komen voor het tweede niveau ontvangen 10%, tot ongeveer

  €68 per bonus, op bestelling van nieuwe leden in dezelfde 3 kalendermaanden.


Voorbeeld 1
Jij meld je moeder aan met een Premium Starterskit van 100pv en ontvangt daarvoor €21,25 als Starterskitbonus + 25% bonus over haar bestelling. 25% over de 100pv betekent in euro ook €21,25.
Je ontvangt dus per aanmelding met alleen een starterskit al €42,50


Voorbeeld 2
Stel, je moeder meld zich aan met een Premium Starterskit van 100pv en besteld extra voor 100pv in dezelfde order. Dan ontvang je naast de €21,25 Starterskit bonus dus 25% over 200pv. De 25% over 200pv betekent in euro €42,50. In totaal krijg je dus de €21,25 en de €42,50 = €63,75 aan inkomsten.


Voorbeeld 3
Stel, je meld je moeder aan met Premium Starterskit van 100pv in Januari. Je krijg de €42,50 in Februari uitbetaald. In Februari heeft echter je moeder een bestelling van 200pv en ook 2 mensen aangemeld met beide 100pv. Je moeder verdient hierdoor 2x €42,50. En jij krijgt 25% over de 200pv van je moeder haar bestelling, oftewel ongeveer €42,50 + 10% van de twee aanmeldingen van je moeder a 100pv oftewel ongeveer €8x2.


Dit komt er dus op neer dat je in Februari €42,50 ontvangt en in Maart 42,50+16= €58,50.

Zoals je ziet kan het dus vrij snel oplopen wanneer je misschien wel 2 of 3 mensen per maand kunt aanmelden! En de mensen die jij aanmeld ook weer mensen gaan aanmelden! Op deze manier groeit je organisatie en kun je snel meer gaan verdienen!


Downline commissies

Naast de bonussen die je ontvangt voor nieuwe aanmeldingen, ontvang je ook commissies. Dit is waar het inkomen elke maand vandaan gaat komen. De bonussen stoppen namelijk na 3 maanden. Maar de commissies blijven elke maand komen.

Ik raad je aan om deze link even te bekijken: Compensation planDaarnaast wil ik je aanmoedigen om de volgende filmpje te bekijken. Ze zijn heel informatief, maar ze legt heel duidelijk uit hoe het precies werkt met het compensatieplan, ze zijn wel in het Engels. Mocht je het niet begrijpen, dan kun je altijd bij degene die je heeft aangemeld om hulp vragen of mailen naar oilsandhome@gmail.com.


Een korte beknopte samenvatting?
Wanneer je gaat groeien, ga je je organisatie structureren en over die organisatie krijg je een deel commissie betaald. Dit gebeurt op levels.
De commissie is als volgt:
Level 1=8%
Level 2=5%
Level 3=4%
Etc.
Als je iemand aanmeldt is dit altijd je level 1.

Je kan ook kiezen om je aanmeldingen op andere levels te plaatsen zo dat je in een hogere ranking kan komen. 


Dus stel dat je je moeder aanmeld, dan wordt dit in jouw organisatie je level 1. Meld je moeder vervolgens een vriendin aan, dan is dat in haar organisatie ook level 1. Maar omdat ze onder jouw moeder komt is het voor jou level 2.
Meld je dus een aantal mensen aan die ook weer mensen aanmelden, en die mensen melden ook weer mensen aan, dan begrijp je dat je organisatie snel kan groeien en dus ook je inkomsten snel gaan groeien!

Hieronder zie je een plaatje hoe een organisatie eruit zou kunnen zien. Jij staat bovenaan en hebt 3 mensen aangemeld. Deze mensen hebben ook weer mensen aangemeld en zo groeit jouw organisatie en krijg je dus level 1-2-3.

Voorbeeld van groei
Een klein voorbeeld om aan te tonen hoe snel je organisatie kan groeien:
Jij meld 4 mensen aan en vervolgens meld iedereen ook 4 mensen aan. Wat betekend dit voor het aantal mensen in je organisatie? Kijk eens naar het rekenvoorbeeld hieronder:

1 – jij alleen
5 – jij plus de 4 mensen die je aanmeld
19 – jij plus de 4 die je hebt aangemeld melden er allemaal 4 aan 83 – jij plus de 16 mensen die zijn aangemeld melden er 4 aan 339 – jij plus de 64 mensen melden allemaal 4 mensen aan.
1363 – je begrijpt het idee denk ik ;)
5459
21.843
87.379

Nou zal het niet zo zijn dat iedereen elke maand 4 mensen aanmeld, maar je begrijpt dat je organisatie snel kan groeien als anderen enthousiast worden en het ook gaan delen.


Ook al zou iedereen 1 iemand per maand aanmelden, dan nog groeit je organisatie ongelofelijk snel. Het begin is altijd het lastigst en daarom is het belangrijk om jezelf goed op weg te helpen. Als je eenmaal op weg bent en anderen gaan ook delen, dan weet je dat je zult blijven groeien.


Vereisten

Er zitten geen eisen aan het delen van Young Living. De enige eis die er is om zelf lid te blijven van Young Living is 1x per jaar 50pv bestellen. Doe je dit, dan blijft jouw organisatie altijd bestaan en dus de mensen onder jou ook altijd onder jou.

Om de commissie te ontvangen over de mensen die onder je geplaatst zijn moet je wel voldoen aan 1 eis, en dat is elke maand 100pv bestellen. Maar om enthousiast te delen over het product is het belangrijk dat je zelf ook enthousiast bent. En je zult merken dat dit snel gebeurd en je dus ook snel aan de 100pv per maand kunt komen.


Nieuwe aanmelding

Hierboven staat al wat uitgelegd over het aanmelden van nieuwe leden. Hieronder een paar van de belangrijkste dingen:

 • Zorg dat je je eigen nummer doorgeeft! Deze vind je in je account. Doe je dit niet, dan komt de persoon ook NIET in jouw organisatie terecht en verdien je dus niks.

 • Help iemand op weg. Ga eventueel langs en pak samen het pakket en de diffuser uit. Maar je kunt ook bellen of appen natuurlijk.

 • Stuur het Oils&Home welkomsboekje op. 

 • Voeg mensen toe aan Facebook. Zoals aangegeven zijn de ‘A touch of Joy’ en eventueel je eigen team Facebook de belangrijkste. 

 • Geef de gsm-nummers door, zodat ze kunnen toegevoegd worden aan de WhatsApp-groepen.