Waarom Young Living?

Hoge kwaliteit & puurheid

Young Living heeft inmiddels al meer dan 20 jaar het kwaliteitsniveau van puurheid en potentie van etherische oliën bepaald en heeft als enige etherische olieleverancier ter wereld haar eigen boerderijen. Alles wordt tot in de puntjes gecontroleerd en verzorgd. Er worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt bij de groei van de planten of bij ongedierte/schimmelbestrijding en de gewassen zijn niet genetisch gemanipuleerd. Enkel de olie uit de eerste destillatie wordt gebruikt waardoor alleen de meest waardevolle grondstoffen gebruikt worden Met dit proces overtreft Young Living de kwaliteitsnormen van de branche om er voor te zorgen dat elke druppel etherische olie het optimale niveau qua heilzaamheid behaalt.


Als het gaat om de ontwikkeling van hun producten, besteed Young Living geen enkel proces uit, zodat zij de puurheid en authenticiteit van hun etherische oliën in de productie kunnen controleren en waarborgen van begin tot einde. Dit wordt het uniek ‘seed tot seal’ proces genoemd

Seed To Seel label

SEED 

Dit is de vitale eerste stap in het Seed to Seal proces. Young Living selecteert, met de grootste zorg, zaden van de hoogste kwaliteit. Zodat uit deze zaden sterke planten zullen groeien die een zeer goede kwaliteitsolie zullen opleveren. 


CULTIVATE 

Duurzame deskundigheid in de landbouw verzekert dat er voldaan wordt aan strenge standaarden, zowel op de 8 boerderijen van Young Living als op de zorgvuldig gecontroleerde partnerboerderijen. Samen met hen draagt het bedrijf een verantwoordelijkheid en biologische productieprocessen uit.


DISTILL 

Young Living combineert oude en moderne destillatie technieken, bij een lage druk en temperatuur om de heilzame plantaardige grondstoffen van elke geoogste partij te behouden tijdens de eerste en enige destillatie.


TEST

Interne laboratoria en faciliteiten van derden implementeren zorgvuldig testen om kwaliteit en puurheid van etherische oliën te garanderen. Iedere lading gedestilleerde olie gaat door een proces van strenge keuringen en testen, zodat de gewenste consistentie van alle partijen gelijk is. 


SEAL 

Young Living voltooit het Seed to Seal proces door elke fles zorgvuldig af te sluiten en grondig te inspecteren, in de state-to-the-art faciliteiten. Pas daarna worden de flesjes wereldwijd naar de leden verscheept.